Radosław Gruska

Radosław Gruska

dr inż.

Użytkownik zdalny - profil pobrano z BiNoŻ
Zobacz oryginalny profil
Kraj
Polska
Miasto
Łódź
Afiliacja
K52, Katedra Cukrownictwa i Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności – Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

O mnie

ORCID ID: https://orcid.org/0000-0001-9144-7235

 OBSZARY BADAWCZE

  • Chemiczne podstawy technologii cukru.
  • Wykorzystanie buraków cukrowych i ubocznych produktów przemysłu cukrowniczego.  
  • Pomiary i automatyka w przemyśle spożywczym.
  • Wykorzystanie spektroskopii FT-IR i chemometrii w przemyśle spożywczym

 UDZIAŁ W REALIZACJI PROJEKTÓW BADAWCZYCH

  • Projekt inwestycyjno-badawczy nr POIG.02.01.00-10-171/09: „Modernizacja i rozwój infrastruktury B+R w obszarze żywności prozdrowotnej, tradycyjnej” realizowany w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka na lata 2007-2013, Priorytet 2 Infrastruktura sfery B+R, Działanie 2.1 Rozwój ośrodków o wysokim potencjale badawczym - miejsce realizacji: Instytut Chemicznej Technologii Żywności na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności, Politechnika Łódzka, kierownik zadania, okres realizacji: 03.07.2012 – 31.12.2015r.
  • Projekt badawczy „Exopolymers in Sugar Processing” finansowany przez ESST (European Society for Sugar Technology), realizowany w latach 2015 – 2017.

 FUNKCJE ORGANIZACYJNE PEŁNIONE W PŁ

  • Zastępca ds. technicznych kierownika Specjalistycznego Laboratorium Analityki Cukrowniczej PŁ

 FUNKCJE ORGANIZACYJNE PEŁNIONE POZA PŁ

  • Wiceprzewodniczący koła naukowego STC przy Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności

Działalność naukowa

Publikacje
Działalność naukowa
Publikacje
Patenty
Działalność naukowa
Patenty
Inne
Działalność naukowa
Inne

Działalność dydaktyczna

Dla studentów
Działalność dydaktyczna
Dla studentów
Konsultacje
Działalność dydaktyczna
Konsultacje
Inne
Działalność dydaktyczna
Inne